پشت پرده «التماس» نمکی به مردم/احتمال تعطیلی کشور بعد از نوروز

هفته گذشته بود که موضوع «التماس» وزیر بهداشت به مردم برای نرفتن به مسافرت، سوژه و خوراک خبری برخی افراد شد. اما، واقعیت این است که «التماس» نمکی عقبه ای دارد که باید از آن ترسید.

به گزارش مشرق، بیش از یک سال است که داریم با کرونا زندگی می‌کنیم و در این مدت، روزهای پر فراز و نشیب زیادی را پشت سر گذارده ایم که بعضاً با تجربیات تخلی همراه بوده است. عبور از سه موج سهمگین کرونا در این یک سال که کرونا وارد کشورمان شده است، حکایت از این واقعیت دارد که هر وقت نسبت به رعایت پروتکل‌ها و دستورالعمل‌های بهداشتی، بی اعتنا بوده ایم، گرفتار موج سنگینی از بیماری شده ایم و هر وقت که خوب رعایت کرده ایم، اوضاع بیمارستان‌ها و کادر درمان، تا حدودی بهبود یافته و توانسته اند نفسی تازه کنند.

بیشتر بخوانید:

حتی اگر همه دروازه‌ها هم باز شد، حضرت عباسی سفر نروید

حالا در یک هفته مانده به پایان سال ۱۳۹۹، مردم آماده ورود به سال ۱۴۰۰ هستند. سالی که باید همچنان با کرونا زندگی کنند، اما نکته‌ای که تحمل این شرایط را سخت کرده است، طولانی شدن زمان ماندگاری بیماری و آسیب‌های روحی و روانی آن بر پیکره جامعه و مردم است. با این حال، متخصصین روانپزشکی که بیش از دیگر پزشکان با آسیب‌های روحی و روانی این بیماری آشنا هستند، معتقدند که ناچار به تحمل و مدارا کردن هستیم.

آسیب‌های روانی کرونا

فرهاد جوادی به عنوان روانپزشک، گفت: وقتی یک حادثه‌ای رخ می‌دهد، ما باید به تبعات بعد از حادثه بیشتر فکر کنیم تا اینکه فقط خود حادثه را ببینیم. شاید حادثه‌ای مثل سیل و زلزله با همه تخریب‌ها و خرابی‌هایی که به بار می‌آورند، به اندازه پاندومی یک بیماری، آسیب زا نباشند. اما، واقعیت این است که همان سیل و زلزله هم با خود، مسائل و مشکلات روحی و روانی زیادی به دنبال می‌آورند که اگر نخواهیم به آنها توجه کنیم، در آینده شاهد بروز آسیب‌هایی در آن منطقه خواهیم بود که سیل و زلزله رخ داده است.

وی افزود: بنابراین، آنچه در دوران پاندومی کرونا باید بیش از پیش مورد توجه دست اندرکاران نظام سلامت قرار گیرد، آسیب‌های روحی و روانی این بیماری است که ناخواسته فرد را مجاب می‌کند که دست به رفتاری بزند که منجر به تشدید بیماری شود. این قضیه نشأت گرفته از مسائل روحی و روانی بیماری است که بر افراد غلبه می‌کند.

آنچه در دوران پاندومی کرونا باید بیش از پیش مورد توجه دست اندرکاران نظام سلامت قرار گیرد، آسیب‌های روحی و روانی این بیماری است این روانپزشک ادامه داد: آنچه مسلم است، برای همراهی مردم در مقابله با رویدادها و اتفاقات تلخ و ناگوار که زمان طولانی‌تری را به دنبال دارد، باید با مردم حرف زد و آنها را نسبت به تبعات و خطرات آن آگاه ساخت و توجیه نمود که اگر دوست داریم هرچه زودتر از بند این اتفاق و حادثه تلخ رها شویم، باید به آنچه که تحت عنوان توصیه‌های بهداشتی است، بیش از پیش عمل کنیم.

جوادی گفت: قطعاً همگان از طولانی شدن این پاندومی خسته و فرسوده ایم، اما اگر خودمان را جای کادر درمان بگذاریم و لحظه‌ای این فکر از ذهن ما عبور کند که چگونه می‌توانستیم یک سال را در کنار بیماران کرونایی زندگی کنیم، حتماً توجه بیشتری به خطرات و آسیب‌های عادی انگاری شرایط داشتیم. در واقع، ما باید بتوانیم بیشتر از آنچه تاکنون از ایثار جانفشانی‌های مدافعان سلامت برای مردم گفته ایم، بگوییم و به تصویر بکشیم تا بیشتر با سختی‌های این بیماری آشنا شوند.

این روانپزشک افزود: البته یک نکته را نباید فراموش کرد و آن هم، تناقض‌های گفتاری و رفتاری برخی مسئولین است که باعث می‌شود مردم نسبت به واقعیت‌های بیماری کرونا بی اعتنا شوند. شاید اگر در اعلام تصمیم گیری ها و تصمیم سازی ها، یک نفر با مردم صحبت کند و همه مسئولیت‌ها را بر عهده بگیرد، آن گاه مردم هم راحت تر با شرایط کنار می آیند. زیرا، ما می‌بینیم وقتی یک تصمیم از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا اعلام می‌شود، ده‌ها نظر و عقیده مخالف آن تصمیم، باعث دوگانگی فکری مردم می‌شود.

جوادی در واکنش به موضوع التماس وزیر بهداشت به مردم برای نرفتن به سفر و مسافرت در ایام نوروز، تاکید کرد: قطعاً این التماس از نقطه ضعف یک مقام ارشد دستگاه اجرایی نیست، بلکه واکنشی است در قبال سختی‌های بیماری است که بیشتر از هر کسی، کادر درمان را تحت فشار قرار داده است. در واقع، وزیر بهداشت خواسته به مردم هشدار بدهد که شرایط کرونایی کشور بعد از سفرهای نوروزی به شدت وخیم‌تر خواهد شد.

مشکل سفرها و انتقال ویروس

در همین ارتباط، علیرضا زالی فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، به تبعات سفرهای نوروزی اشاره کرد و گفت: یکی از مشکلات سفر، انتقال ویروس و بیماری از مبدا و مقصد سفرها است که می‌تواند خطرناک باشد. به طوری که مردم در بازگشت از سفر که مصادف با هفته سوم فروردین ۱۴۰۰ است، می‌توانند بیماری را با خود بیاورند و این ویروس را در محیط زندگی و کار منتشر کنند.

یکی از مشکلات سفر، انتقال ویروس و بیماری از مبدا و مقصد سفرها است که می‌تواند خطرناک باشد وی افزود: آنچه مسلم است اینکه مردم در طول یک سال گذشته دچار «سندروم خستگی» شده اند و همین موضوع بر رفتار بهداشتی مردم اثر گذار بوده است. اما، نکته‌ای که نباید از آن غافل شویم، بروز موج جدید بیماری در بازگشت از سفرهای نوروزی است که همزمان می‌شود با آغاز فعالیت‌های شغلی و اقتصادی و اگر قرار باشد بیماری شدت بگیرد، ناچار می‌شویم دوباره به تشدید محدودیت‌ها و تعطیلی‌های کرونایی روی بیاوریم و در نتیجه آن، کار و زندگی مردم دوباره دستخوش آسیب می‌شود.

با توجه به توصیه‌های فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، اگر فرض کنیم که حداقل نیمی از مردم به مسافرت بروند و در بازگشت از سفر، نیمی از آنها ناقل بیماری باشند، باید منتظر روزهای سخت و دشوار برای کادر بهداشت و درمان بود. جایی که مدافعان سلامت، یک سال است با تمام کاستی و سختی‌ها، توانسته اند در مقابل این ویروس ایستادگی کنند و حالا رقم کافی برای جنگیدن ندارند.

شاید حالا بتوان معنا و مفهوم التماس‌های وزیر بهداشت را بهتر درک کرد. زیرا، هراس و وحشت وزیر، از سیر صعودی بیماری و اشغال تخت‌های بیمارستانی است. جایی که کادر درمان را خسته می بیند و می‌داند که اگر قرار باشد موج جدیدی از بیماری را تجربه کنیم، این بار خیلی سهمگین‌تر از موج‌های قبلی خواهد بود. زیرا، ویروس جهش یافته در کشور در حال چرخش است و شدت سرایت و کشندگی آن به مراتب بیشتر از نوع چینی است.

بررسی‌ها نشان داده است که هر فرد ناقل ویروس «ووهان» می‌تواند ۱.۲ نفر را مبتلا کند اما ویروس انگلیسی ۲.۳ نفر را درگیر می‌کند. به این ترتیب به تدریج خوشه‌های جدید ویروس شکل می‌گیرد و با تلفیق آنها طغیان جدیدی شکل می‌گیرد.

مردم در هیچ نقطه‌ای در امان نیستند

حمید سوری رئیس کمیته کشوری اپیدمیولوژی کرونا، با بیان اینکه در پاندومی کرونا مردم در هیچ نقطه‌ای در امان نیستند، گفت: ممکن است بسیاری از افراد جامعه به دلیل اجباری شدن استفاده از ماسک، شستشوی مدام دست‌ها، ضدعفونی کردن وسایل، سفر نرفتن، رعایت فاصله اجتماعی و قرنطینه‌های طولانی مدت، از عمل به توصیه‌ها خسته شده و دچار خستگی و فرسودگی شوند. اما تا پایان ریشه کنی بیماری و برای حفظ جان خود و عزیزانمان ناچار به رعایت پروتکل‌ها هستیم.

وی با تاکید بر اینکه اعمال برنامه ریزی علمی و دقیق برای قطع زنجیره کووید ۱۹ خصوصاً برای تعطیلات نوروز می‌تواند به میزان قابل توجهی از شیوع بیشتر بیماری بکاهد، ادامه داد: اگر چنانچه دستورالعمل‌های پیشگیرانه به درستی اعمال شود، قطعاً وضعیت شیوع بیماری روند کاهشی خواهد داشت.

التماس‌های وزیر به مردم

هفته گذشته بود که وزیر بهداشت در حاشیه اجرای گام چهارم بسیج ملی مقابله با کرونا در کشور، از مردم درخواست که در خانه بمانند و سفر نروند.

سعید نمکی با حالتی از التماس، به مردم گوشزد کرد که رفتن به سفر و مسافرت، می‌تواند تبعات جبران ناپذیری به همراه داشته باشد.

شاید بتوان این التماس وزیر بهداشت را به صحبت‌های او در دو سه ماه گذشته مرتبط دانست که عنوان داشت اگر درگیر موج جدید بیماری شویم، زیرساخت‌های نظام سلامت آمادگی و توان مقابله با کرونا ندارد. در واقع، این هشداری است که نمکی از چند ماه قبل گوشزد کرده است و حالا در روزهای پایانی سال و آماده شدن مردم برای رفتن به سفر و مسافرت، به شکل «التماس» خودنمایی می‌کند. زیرا، این بار فقط با ویروس چینی نمی‌جنگیم، بلکه ویروس جهش یافته انگلیسی را داریم که به مراتب قوی‌تر و قدرتمندتر از همزاد چینی خودش است و می‌تواند مبارزه را سخت‌تر کند. لذا، در پایان سفرهای نوروزی، باید نگران تعطیل شدن کشور در اردیبهشت ۱۴۰۰ بود.

منبع: مهر

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 32
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 3
  • سعید IR ۱۷:۱۰ - ۱۳۹۹/۱۲/۲۳
    16 29
    از در هیچ نقطه ای در امان نیستیم پس چه تفاوت می کند که ما باشیم و خودمان را از دیدار عزیزانمان محروم کنیم اگر ماه اول بود اگر شش ماه اول بود درست خوب گیریم این کرونا بیست سال دیگر هم ماند آیا ما باید زندگی را تعطیل کنیم کرونا هست باید مراقب بود ماسک و الکل و فاصله را رعایت کرد اما زندگی را که نباید تعطیل کرد یک سال می گذرد. نه پدر دیده این نه مادر نه خواهر نه برادر چند سال دیگر وقتی خبر مرگشان را بیاورند نه این که شما می گویید عاقلانه نیست
    • IR ۱۸:۵۵ - ۱۳۹۹/۱۲/۲۳
      6 3
      میتونیم بریم، بگیریم و بمیریم. ازادی برو
    • IR ۲۰:۰۶ - ۱۳۹۹/۱۲/۲۳
      0 0
      درسته نباید تعطیل کرد ولی سفر شمال و کیش و روبوسی زندگیه؟
    • غریبه IR ۲۰:۱۳ - ۱۳۹۹/۱۲/۲۳
      0 0
      آقا سعید فدات بشم امروزه عصر تکنولوژی وارتباطات است درست است که می‌فرمایید یک سال است که پدر مار وخواهر برادر خودراندیدید اما به کادر درمان هم فکری کردید درضمن همان طور که عرض کردم عصر تکنولوژی است پس شما میتوانید با نصب مثل واتساپ ازاحوال عزیزانمان باخبر شوید و چهره ماهنشان راهم ازاین طریق ملاقات کنید هرچند به دیدار روردرو نمیرسد اما بااین وضع کرونای ه کاچی بهتر از هیچی است
    • IR ۲۲:۵۵ - ۱۳۹۹/۱۲/۲۳
      12 1
      همین شماهایید که یک ساله نگذاشتید این پاندمی جمع بشه. متاسفم برای این فرهنگ پایین.
  • ايراني IR ۱۷:۳۴ - ۱۳۹۹/۱۲/۲۳
    25 7
    وزير عزيز التماس شما براي قشر كارگر نان و آب نمي شود برادر عزيز با اين همه گراني و بدبختي ... زندگي خرج دارد دولت مثل ساير كشورها تقبل كند هيچ كس از خانه اش بيرون نمي رود ما هرروز سركار مي رويم در خرج زندگي مانديم واي به حال روزي كه سركارنرويم .وزير عزيز لااقل در مورد صف روغن و مرغ مي تواني نظر دهيد لااقل در مورد برنامه هاي تلوزيون نظر بدهيد كه لااقل براي چندمين بار برنامه هاي تكراري كمدي هاي قديمي بگذارند تا مردم ....
    • IR ۲۰:۰۸ - ۱۳۹۹/۱۲/۲۳
      0 0
      نقطه چون و دیگر برنامه های طنز گذاشتن آیا مردم بیرون نمیروند؟ بعد دولت تقبل کنه یارانه و کمک معیشتی سپاه هست بعد مردم سفر شمال و کیش میرن و زنان هم کشف حجاب میکنن یا بدحجاب از نوع هرزگی میشن
  • بی خیال IR ۱۷:۴۱ - ۱۳۹۹/۱۲/۲۳
    47 5
    خجالت بکشید ملت تو مترو صف مرغ و روغن تو اتوبوس تو شهر گفتار کردین تو هم لول میخورن حالا نگران عیدبن مردم کرونا بگیرن .جم کنین
    • IR ۱۸:۳۷ - ۱۳۹۹/۱۲/۲۳
      0 0
      والا ....
    • IR ۲۰:۰۷ - ۱۳۹۹/۱۲/۲۳
      51 18
      می خواستید تو سال ۹۶ به رئیسی رآی بدید
    • IR ۲۱:۴۹ - ۱۳۹۹/۱۲/۲۳
      12 1
      همه ش ادا اطواره. کارها تون متناقضه . گرونی درست می کنید و بعد با حالت مهوع می آیید التماس می کنید که مثلا ما دلسوزیم .
  • IR ۱۷:۵۳ - ۱۳۹۹/۱۲/۲۳
    0 0
    التماس نیاز نیست به فرمان رهبری در عدم مخالفت با دارو . واکسن امام کاظم اطاعت کنید این غم جمع می شود هر پزشک مراکز و مرکز پزشکی مستقل که آزمایش کرد تأییدش کرد عجیبه که سایتهای خبری معتقد به ولایت فقیه و صدا و سیما هم هنوز گوش به فرمان فتوای وزارت بهداشت هستند!!
  • IR ۱۷:۵۵ - ۱۳۹۹/۱۲/۲۳
    0 0
    مردم باید نگاه تحقیرآمیز و همراه با شماتت و توبیخ به مسافرین داشته باشند، شهرهای مقصد میتوانند از ارائه هر گونه خدماتی خودداری کنند، جاده ها هم که در اختیار و تحت کنترل خودتان است. حدا رو شکر اقشار مذهبی و فعالین اجتماعی هم از محدودیتها حمایت میکنند، پس در پدیده مسافرتهای امسال فقط بی بندوبارها و آنهایی را می بینید که اتفاقا بیش ار سایرین ادعا دارند. امسال دستور رهبری جامعه عدم مسافرت است، تمام.
  • GB ۱۸:۱۳ - ۱۳۹۹/۱۲/۲۳
    0 0
    ایکاش همش مردم رومقصر درنیارن اون زمانی که اقای ظریف چینی صحبت میکرد روهم بیاد بیارن .حالا بگذار همون چینی ها یک کمکی بکنن .نه از واکسن خبریه نه ازکمک معیشتی درستی خبریه فقط درخانه بمانید تااز گرسنگی بمیرید.ای خاک برسرتان با اون راه کارهایتان
  • رفوزه IR ۱۸:۱۶ - ۱۳۹۹/۱۲/۲۳
    0 0
    عقبه اش جنایتکارانی چون شما برای نابودی خودش به بهانه مخالفت با دولت که مخالفش هستید. بدرک همه بمیرند از ذلت و بدبختی بهتر است .
  • IR ۱۸:۱۶ - ۱۳۹۹/۱۲/۲۳
    0 0
    چرا فقط باید مردم رعایت کنند ؟ آیا وزیر محترم بهداشت و سایر مسئولین ستادهای کرونا برنامه های تلویزیون ایران را می بینند ؟ در حالیکه تلویزیون زیرنویس می کند خانواده ها از برگزاری دورهمی پرهیز و از حضور دربازار خودداری کنند، انواع و اقسام برنامه های زنده خبری ، گزارشی ، مسابقه های متنوع با حضور تماشاگران ، جلسه ادارات مختلف در زیر سقف های بسته با عدم فاصله اجتماعی و تبلیغات فروشگاه های مختلف و ..... در حال پخش است و در این حال آیا خانواده ها باید باور کنند که پروتکل ها را رعایت کنند.اگر سفر بد است چرا عین پارسال ممنوع نمی کنند؟
  • مهدی IR ۱۸:۴۹ - ۱۳۹۹/۱۲/۲۳
    0 0
    وزیر محترم برو ببین چه تعداد دیابتی توی صف ساعت ها منتظر دریافت انسولین هستند. فقط سفر رفتن مشکل داره؟
  • Yousef.123 IR ۱۹:۰۸ - ۱۳۹۹/۱۲/۲۳
    0 0
    نترسید عید نوروز رو به صورت خودرویی و موتوری با رعایت پروتکل های اجتماعی برگزار میکنیم
  • IR ۱۹:۲۶ - ۱۳۹۹/۱۲/۲۳
    0 0
    وزیر بهداشت باید پاسخگوی دشمنی خود با طب سنتی و به خصوص طب اسلامی باشد. به کجا بر می‌خورد اگه کرونا رو با توان این طب بومی درمان و مهار می‌کردند؟ ماجرای تلخی «تخلی» است.
  • IR ۲۰:۱۴ - ۱۳۹۹/۱۲/۲۳
    0 0
    التماس نیاز نیست به فرمان رهبری در عدم مخالفت با دارو . واکسن امام کاظم اطاعت کنید این غم جمع می شود هر پزشک مراکز و مرکز پزشکی مستقل که آزمایش کرد تأییدش کرد عجیبه که سایتهای خبری معتقد به ولایت فقیه و صدا و سیما هم هنوز گوش به فرمان فتوای وزارت بهداشت هستند!!
  • DE ۲۰:۲۱ - ۱۳۹۹/۱۲/۲۳
    0 0
    پشت پرده ،ماجرای بی کفایتی وزیر و دولت است که نه فقط در حوزه ارتقا بهداشت و سلامت و تجهیز بیمارستانها کاری انجام نداده بلکه ابهام در گم شدن کمک ها و بودجه و پولیست که برای مبارزه با کرونا در اختیار این نهاد قرار گرفته ، امای دیگر، ماستمالی نخریدن واکسن است . واکسن بخرید و و اکسیناسیون را آغاز کنید . پای مردم را تا کی میشود بست ؟؟؟
  • Yousef.123 IR ۲۰:۲۸ - ۱۳۹۹/۱۲/۲۳
    0 0
    عید رو به صورت برگزار کنید خب تحت نظارت
  • بیسیمچی IR ۲۳:۰۴ - ۱۳۹۹/۱۲/۲۳
    0 0
    بیست روز یعنی از هفته آخر اسفند تا هفته دوم و سوم عید تمام راه ها را ببندید. زیرا اگر کرونای انگلیسی پخش شود همین ها که از گیر نیامدن مرغ می نالند باید دنبال یک لقمه نان بدوند. شمایی که دلت گرفته و از مسافرت نرفتن و ندیدن دوستان می نالی واقعا شعورت در همین حده و هرگز نخواهی فهمید که این پرستارها و دکترها که ماه ها در اضطراب ابتلای خود و خانواده هستند چه می کشند. تو دنبال عشق و حال عیدی و کادر درمان در بیم و استرس افزایش بیمار و مرگ و میرها.
  • SE ۲۳:۰۴ - ۱۳۹۹/۱۲/۲۳
    1 3
    با خواندن کامنت ها متوجه می‌شویم مردم به سیم آخر زده اند و پیش خود میگویند اگر می‌خواهیم بمیریم بگذار با دیدار اخرین عیدمان به دیار باقی برویم!
  • IR ۰۰:۲۹ - ۱۳۹۹/۱۲/۲۴
    0 0
    هیچ از خودتان سوال کردید چرا کشورهائی با سطح درمان و بهداشت پائین تر از ابتلا و مرگ و میر پائین تری برخوردارند ؟ موضوع به این سادگیها هم که تصور میکنیم نیست ...بنطر بنده این ویروس در بازه های زمان در سطح جامعه از سوی عواملی مججدا تزریق میشود خصوصا ایران وگرنه چرا عراق و افغانستان از کمترین آلودگی و مرگ و میر برخوردارند ؟ هر چقدر هم که سیستم آماریشان ایراد یا اختفا داشته باشد به هر حال نکته ای نیست که بتوان انرا کتمان کرد .....حال میخواهید بنده را به توهم توطئه یا هر چیز دیگری متهم کنید خود دانید فقط با خودتان خلوت کنید که چرا این وضع در ایران اینگونه است ....کشورهای اروپائی و آمریکا تعدا بالای مرگ و میرشان تابعی از یک نگاه اقتصادی اجتماعی است ....مرگ و میر در سطح پائین جامعه و مسنها و بیماران راهی است برای کاهش هزینه ها
  • عباس DE ۰۰:۳۴ - ۱۳۹۹/۱۲/۲۴
    3 3
    ببخشید با چه اطمینانی میفرمایید ویروس چینی؟ ایا واقعا نطام سلامت ما به یقین رسید که ویروس کوید چینی بوده است؟ الان این عنوان ویروس انگلیسی یعنی چه؟
    • رزا IR ۰۵:۲۱ - ۱۳۹۹/۱۲/۲۴
      2 0
      الان شما نگران اسمشی ؟
    • IR ۰۷:۵۲ - ۱۳۹۹/۱۲/۲۴
      0 5
      نظام سلامت به اطمینان چینی بودن نرسیده اربابهاشون توی امریکا و از جمله ترامپ به این نتیجه رسیده بودن اینها هم "تکرار" می کنند
  • IR ۰۴:۰۸ - ۱۳۹۹/۱۲/۲۴
    0 0
    راست میگن اگر میخوای کشوری رو ساقط کنی فرهنگ ملتش رو خراب کن. کامنت ها و رفتارهای الکی خوشی این روزهای مردم بی فرهنگی صریح مردم رو نشون میده.اتفاقا مسافرت و مهمونی و عروسی های لاکچری بلای جون ما شده که ربطی هم به ما فقرا نداره. عین دیوونه ها به خودمونم لج می کنیم.
  • ۰۸:۳۰ - ۱۳۹۹/۱۲/۲۴
    3 2
    جنابان که تا حالا این مقدار ناچیز واکسن رو هم صدقه سری گرفتن. رگ انسانیتشون بجنبه و برای واکسیناسیون گسترده واکسن وارد کنند. یک نگاه به ترکیه بکنن که تقریبا حمعیتش با ایران برابره.
  • IR ۰۸:۴۱ - ۱۳۹۹/۱۲/۲۴
    1 3
    تا وقتی دولت بصورت کورکورانه از WHO بهداشت(کشتار)جهانی تبعیت کنه کرونا تموم نمیشه
  • Nashenas IR ۱۰:۲۴ - ۱۳۹۹/۱۲/۲۴
    0 0
    تموم شدن این پاندومی با مردم نیست،همان طور که توسط مردم شروع نشد که بخواد توسط مردم تموم بشه،برید سراغ اون کسایی که از این شرایط دارن بهره میبرن و از اب گل الود ماهی میگیرن،جناب وزیر یه بار اومدی بگی چرا مردم تو صف روغن و مرغ و ....چرا تجمع کردن؟یه بار شد بگی مترو شلوغه و باید فکری به حالش کرد؟چرا نگفتی؟بیمارستانها هم به جای درمان دارن تست دارو میکنن،پدر من با حال خوب رفت بیمارستان،۲۴ساعت بعد گفتن بیاید مردشو تحویل بگیرین،نه فقط پدر من ،هزاران نفر دیگه،دستمون به کجا بنده؟حرف بزنیم میشیم منافق

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس